Botox

BOTOX IS SUCCESVOL EN ONGEVAARLIJK
Wat is Botox eigenlijk? Botox®, Azzalure® en Bocouture® zijn merknamen voor de stof Botuline Toxine, een natuurlijk eiwit dat geproduceerd wordt door de bacterie Clostridium Botulinum. Dit eiwit wordt in uiterst kleine hoeveelheden, en sterk verdund, geïnjecteerd in de spiervezels die verantwoordelijk zijn voor zogenoemde dynamische lijnen, die ontstaan bij mimiek.

Botox is succesvol

Botox vermindert de spieractiviteit. Het blokkeert de prikkeloverdracht van zenuw naar spier, zodat deze tijdelijk minder krachtig wordt. Na enkele maanden herstelt de spieractiviteit volledig. Dit proces kunt u vertragen door regelmatig opnieuw een injectie te plaatsen. Hierdoor zal het effect steeds langer aanhouden en zal u minder vaak terug hoeven te komen.

Maar het is er niet alleen voor het verminderen van de mimiek spieractiviteit. Het wordt ook al jaren succesvol ingezet bij overmatig zweten (hyperhidrosis). Door kleine prikjes aan te brengen in de okselhuid wordt de prikkeloverdracht van de zenuwuiteinden naar de zweetkliertjes geblokkeerd, waardoor deze geen zweet meer produceren.

Botox behandelingen

Hoe werkt botox?

Met een klein naaldje wordt botox geïnjecteerd in de spier die de rimpel veroorzaakt. U kunt tijdens het inspuiten een licht branderig gevoel ervaren, dat vrijwel direct weer verdwijnt. Na de behandeling kan de huid wat rood zijn als reactie op de prikjes. Dit verdwijnt doorgaans binnen een uur.

U wordt na afloop altijd op de hoogte gesteld van de regels waaraan u zich de dagen na behandeling dient te houden. Vermijd onder andere intensieve druk, massage van het behandelde gebied de eerste dagen na behandeling. Ook wordt sporten afgeraden.

Ongevaarlijk

Een behandeling is ongevaarlijk. Soms ontstaat er een kleine bloeduitstorting ten gevolge van de prik en in enkele gevallen wat hoofdpijn. Heel soms kan een zwaar gevoel worden waargenomen. Overige bijwerkingen komen meestal voort uit de verspreiding van de oplossing naar nabijgelegen spieren, die kan leiden tot een tijdelijke verzwakking hiervan. De arts kan u hierover meer vertellen.

Before & After

Before
after
Before
after
Goedgekeurd door Olivier Roderik 
COSMETISCH ARTS

Olivier Roderik is een ervaren cosmetisch arts die sinds eind 2016 zijn eigen kliniek in Bloemendaal runt, waar persoonlijke aandacht en deskundigheid voorop staan. Hij heeft duizenden cliënten naar tevredenheid behandeld en biedt tijdens consulten eerlijk advies.

Plan een vrijblijvende consultatie

Bekijk de mogelijkheden en krijg professioneel advies.
Plan een afspraak
Openingstijden
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
08:00-18:00
08:00-18:00
08:00-18:00
08:00-18:00
08:00-18:00
Gesloten
Gesloten
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram