Sculptra

SCULPTRA IS EEN INJECTABLE DIE DE NATUURLIJKE COLLAGEEN AANMAAK VAN DE HUID EFFECTIEF EN LANGDURIG STIMULEERT.
Sculptra is een biostimulator, een collageen stimulerende filler op basis van poly-L-melkzuur (ook bekend als PLLA of Poly-L-Lactic Acid).

Dit poly-L-melkzuur is een biocompatibel en afbreekbaar synthetisch materiaal dat de huid tot nieuwe collageenproductie stimuleert.

De collageen structuur die door het injecteren van Sculptra gevormd wordt, zorgt voor versteviging en verstrakking van de huid, herstel van het volumeverlies en vermindering van fijne lijntjes. Sculptra wordt heel langzaam door het lichaam afgebroken terwijl het collageen zich in de huid blijft opbouwen.

Hoe werkt Sculptra?

Sculptra zorgt ervoor dat collageen wordt aangemaakt in en onder je huid, en fungeert letterlijk als een zaadje om collageen terug te laten groeien. Dat nieuwe collageen verstevigt de huid, zorgt voor volume, een stevigere huid en verbeterde huidtextuur. Aangezien Sculptra een biostimulator is ziet het resultaat er zeer natuurlijk uit. Het is een langdurig opbouwend proces van ondersteuning van je huid. Het verjongende resultaat bouwt zich heel geleidelijk op. De benodigde hoeveelheid behandelingen zijn afhankelijk van je leeftijd, leefstijl, de kwaliteit van de huid en jouw verwachting van het resultaat.

De Behandeling

Voorafgaand aan de behandeling wordt tijdens een consultatiegesprek met de arts een persoonlijk behandelplan opgesteld. De gebieden die kunnen worden behandeld zijn het hele gezicht, hals, decolleté of een specifiek gedeelte van het gezicht. De te behandelen gebieden worden altijd verdoofd met een verdovende crème, zodat de behandeling doorgaans niet als pijnlijk wordt ervaren.

Sculptra komt in poedervorm in een flacon, en wordt vervolgens aangemaakt met steriel water en een kleine hoeveelheid verdovende vloeistof. Deze vloeistof wordt middels kleine injecties of met een canule in de diepere huidlaag aangebracht. Na de behandeling wordt de huid gekoeld met een coldpack om eventuele zwelling tegen te gaan. De nazorg bestaat eruit om gedurende enkele dagen na de behandeling het gebied een paar maal per dag enkele minuten te masseren.

Sculptra is al lange tijd om de markt en heeft mede daardoor de kans gehad om zijn veiligheid te bewijzen. Het heeft niet voor niets een FDA-approval. Aangezien het wordt gemaakt van een lichaamseigen stof komen bijwerkingen vrijwel niet voor.

Het resultaat

Before
after
Before
after
Before
after
Goedgekeurd door Olivier Roderik 
COSMETISCH ARTS

Olivier Roderik is een ervaren cosmetisch arts die sinds eind 2016 zijn eigen kliniek in Bloemendaal runt, waar persoonlijke aandacht en deskundigheid voorop staan. Hij heeft duizenden cliënten naar tevredenheid behandeld en biedt tijdens consulten eerlijk advies.

Plan een vrijblijvende consultatie

Bekijk de mogelijkheden en krijg professioneel advies.
Plan een afspraak
Openingstijden
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
08:00-18:00
08:00-18:00
08:00-18:00
08:00-18:00
08:00-18:00
Gesloten
Gesloten
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram