PDO draden

EFFECTIEVE BESTRIJDING VAN HUIDVERSLAPPING DOOR MIDDEL VAN OPLOSBARE DRADEN

Wat zijn PDO draden?

PDO draden, ook wel skinfirming of draadlift genoemd, zijn oplosbare hechtdraden die al vele jaren veilig gebruikt worden bij reguliere chirurgie of geneeskunde.

De draadlift wordt uitgevoerd met behulp van PDO (polydioxanon) draden. Dankzij een nieuwe techniek kunnen deze draden in de huid worden aangebracht. Tijdens dit proces vormt zich collageen in het weefsel rondom die draden, resulterend in een soort inwendig harnas dat de huid verstevigd en een liftend effect geeft.

Hoe werkt een PDO draad behandeling?

De PDO draden worden met een hele dunne naald onder de huid geplaatst en wat strak getrokken. Rondom deze draden in de huid ontstaat vervolgens geleidelijk bindweefsel, bestaande uit collageen en elastine. De draden worden uiteindelijk, net als hechtingen, volledig door het lichaam afgebroken, maar de strengen collageen die rondom de draden zijn gevormd blijven langdurig zitten en zorgen voor huidversteviging.

De behandeling

Voorafgaand aan de behandeling worden alle behandelopties met de arts alles doorgesproken, en kan een persoonlijk behandelplan worden opgesteld. De prijs van de behandeling is afhankelijk van het te behandelen gebied en de hoeveelheid draden die hiervoor benodigd zijn. De totale behandeltijd bedraagt doorgaans tussen de 40 en 60 minuten.

De te behandelen gebieden worden altijd verdoofd met een verdovende crème, zodat de behandeling doorgaans niet als pijnlijk wordt ervaren. Tijdens de behandeling worden er meerdere PDO-draden onder de huid aangebracht met een dunne injectienaald/canule. De hechtdraden komen vast te zitten en zorgen voor het straktrekken van de onderliggende huidlagen. Na de behandeling kan de huid gekoeld worden met een coldpack om eventuele zwelling tegen te gaan.

Het resultaat

Het eerste resultaat is direct na de behandeling al zichtbaar, maar het uiteindelijke resultaat is pas 2 tot 3 maanden na de ingreep waarneembaar, aangezien het proces voor collageenaanmaak pas langzaam op gang komt. Het effect van een behandeling met PDO draden hangt samen met de hoeveel collageen die door het lichaam kan worden aangemaakt. Leeftijd en huidconditie zijn hierbij een belangrijke factor. De resultaten van een PDO-draadbehandeling houden gemiddeld gezien 18 tot 24 maanden aan.
Goedgekeurd door Olivier Roderik 
COSMETISCH ARTS

Olivier Roderik is een ervaren cosmetisch arts die sinds eind 2016 zijn eigen kliniek in Bloemendaal runt, waar persoonlijke aandacht en deskundigheid voorop staan. Hij heeft duizenden cliënten naar tevredenheid behandeld en biedt tijdens consulten eerlijk advies.

Plan een vrijblijvende consultatie

Bekijk de mogelijkheden en krijg professioneel advies.
Plan een afspraak
Openingstijden
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
08:00-18:00
08:00-18:00
08:00-18:00
08:00-18:00
08:00-18:00
Gesloten
Gesloten
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram