Haarverlies

Miljoenen mannen en vrouwen hebben last van haarverlies of dunner wordend haar.
Vaak wordt dit als vervelend ervaren aangezien dik en gezond haar vaak wordt geassocieerd met jeugdigheid en gezondheid. Haarverlies kan worden veroorzaakt door een verscheidenheid aan factoren zoals genetica, ziekte, medicatie, stress of de vaak voorkomende conditie genaamd alopecia androgenetica.
De meest voorkomende vorm van haaruitval is Alopecia androgenetica (oftewel erfelijk bepaalde kaalheid). Genetische factoren zijn veelal de oorzaken van haaruitval, zoals overgevoeligheid van haren voor het mannelijk hormoon dihydrotestosteron (DHT).

Ongeveer de helft van alle mannen krijgt op den duur met kaalheid te maken. In lichtere vorm heeft ook 10 tot 20% van de vrouwen er last van. Bij mannen begint kaalheid doorgaans bij de haarlijn, inhammen of boven op de kruin. Bij vrouwen begint haarverlies boven op het hoofd. Meestal gaat het hierbij meer om dunner worden van het haar dan om lokaal ernstig haarverlies. De haarlijn verandert daarbij meestal niet.

Bij Kliniek Olivier kan haarverlies of dunner wordend haar met diverse behandelopties met succes worden behandeld:

PRP en PRF

Twee van de meest innovatieve, veilige en effectieve behandelingen tegen haarverlies zijn PRP en PRF.

PRP staat voor platelet rich plasma, oftewel plaatjesrijk plasma.
PRF is een verbeterde techniek van PRP en staat voor platelet-rich fibrin, oftewel plaatjesrijk fibrine.


Bij de PRP-behandeling wordt een kleine hoeveelheid bloed afgenomen en in een speciale centrifuge geplaatst om het bloedplaatjesrijke plasma te scheiden van andere componenten. Het resulterende plasma, rijk aan groeifactoren, wordt vervolgens geïnjecteerd in de kale of dunner wordende gebieden van uw hoofdhuid. Deze groeifactoren stimuleren de haarzakjes, verhogen de bloedtoevoer naar de hoofdhuid en verbeteren de dikte en dichtheid van uw haar.

De PRF-behandeling is vergelijkbaar met PRP, maar maakt gebruik van Platelet-Rich Fibrin. Dit is een geavanceerdere versie van PRP waarbij het bloedplasma wordt verrijkt met fibrine en witte bloedcellen. Het PRF-proces resulteert in een geconcentreerder mengsel van groeifactoren, waardoor de behandeling nog effectiever wordt. Net als bij PRP wordt het PRF-mengsel geïnjecteerd in de probleemgebieden van de hoofdhuid, waar het de haargroei bevordert en haarverlies vermindert.

Voordelen van PRP en PRF:

Trichotest

Een andere manier om haarverlies te behandelen is door middel van medicatie en supplementen (vitamines en mineralen). Echter, niet elke medicatie of supplement is effectief voor elke persoon. Het is dus belangrijk om te bepalen welke medicatie en supplementen wél werkzaam zijn voor een bepaalde patiënt.

De TrichoTest is een DNA test die analyseert welke medicatie en supplementen het meest effectief zijn voor een patiënt. Deze genetische test wordt afgenomen middels een speekselswab. De DNA test kijkt naar verschillende factoren die invloed hebben op uw haargroei, zoals hormonen, ontstekingen, stress, metabolisme en leefstijl. Op basis van de resultaten krijgt u een persoonlijk rapport met aanbevelingen voor de meest geschikte behandeling voor uw situatie. Dit kan bijvoorbeeld een prp of prf behandeling zijn, maar ook andere opties zoals medicatie, supplementen of cosmetische producten. De TrichoTest kan u dus helpen om uw haarverlies effectief en op maat te behandelen.

Als u last heeft van haarverlies of uitdunnend haar, dan zijn er dus verschillende opties beschikbaar om dit probleem aan te pakken. PRP- en PRF-behandelingen kunnen de haargroei stimuleren, terwijl de TrichoTest kan helpen bij het vinden van de juiste medicatie en supplementen. Neem contact met ons op voor meer informatie over deze behandelingen en hoe we u kunnen helpen om uw mooie en gezonde haar terug te krijgen.

Norwood Scale
Goedgekeurd door Olivier Roderik 
COSMETISCH ARTS

Olivier Roderik is een ervaren cosmetisch arts die sinds eind 2016 zijn eigen kliniek in Bloemendaal runt, waar persoonlijke aandacht en deskundigheid voorop staan. Hij heeft duizenden cliënten naar tevredenheid behandeld en biedt tijdens consulten eerlijk advies.

Plan een vrijblijvende consultatie

Bekijk de mogelijkheden en krijg professioneel advies.
Plan een afspraak
Openingstijden
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
08:00-18:00
08:00-18:00
08:00-18:00
08:00-18:00
08:00-18:00
Gesloten
Gesloten
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram