Trichotest

NIEUWE EN UNIEKE DNA-TEST TEGEN HAARVERLIES

Wat is de Trichotest™?

Haarverlies is een progressieve aandoening met verschillende oorzaken. De meest voorkomende vorm van haaruitval is erfelijke haaruitval, ofwel ‘alopecia androgenetica’. Door een genetische fout reageren haarcellen overgevoelig op hormoon testosteron. Met de juiste middelen is dit proces af te remmen of te stoppen.

Welke middelen dat zijn kun je laten onderzoeken met de gepatenteerde TrichoTest. Deze test geeft een volledige genetische analyse van 48 genetische variaties gerelateerd aan alopecia, binnen 13 aan alopecia gerelateerde genen die verantwoordelijk zijn voor haarverlies.

Groh Clinic is een van de weinige klinieken in Nederland die deze test aanbiedt.

Wat onderzoekt de Trichotest™?

De test kijkt naar factoren die aangrijpen op haarverlies zoals een vitamine of mineralen-tekort, ontstekingsprocessen, metabolisme, collageen aanmaak, stress, hormonale veranderingen en medicijngebruik.

Bij haarverlies wordt vaak medicatie (zoals bijv. minoxidil of finasteride) voorgeschreven zonder te weten of deze geschikt of überhaupt werkzaam voor de patiënt is.
Met de TrichoTest kom je te weten welke medicatie wél effectief voor je is.

Alleen zo ontdek je of Minoxidil of Finasteride voor jou effectief zal zijn, of dat het beter is om bijvoorbeeld dutasteride te gebruiken.

Tevens wordt achterhaald welke van de vele beschikbare supplementen (zoals bijvoorbeeld zink, biotine, arginine, seleniumgist, zaagbladpalm etc) specifiek voor jou zinvol is om te nemen. Je krijgt dus advies op maat welke supplementen of vitamines en in welke hoeveelheid effectief voor je zijn.

De TrichoTest is dus een maatwerk test met gepersonaliseerde behandeloplossingen. Hiermee voorkom je tevens onnodige kosten voor dure medicatie en supplementen die niet werkzaam voor je zijn of bijwerkingen kunnen geven. We zien in de praktijk zeer regelmatig dat patiënten soms al jarenlang medicatie gebruiken die totaal niet geschikt is voor ze.

De testresultaten zijn voor het leven, omdat genen niet veranderen. Je kunt jouw uitslag dus levenslang gebruiken.
Will je meer weten, bekijk dan de brochure.

Voor wie is de Trichotest geschikt?

- Mannen en vrouwen.
- Erfelijke vormen van haarverlies.
- Hormonaal haarverlies (alopecia androgenetica).
- Haarverlies met hier en daar kale plekjes (alopecia areata).
- Haarverlies ten gevolge van ziekte, stress of medicatie etc. (telogeen effluvium).

Hoe werkt de Trichotest?

Hoe werkt de Trichotest?

De TrichoTest™ wordt voorafgegaan door een uitgebreid intake gesprek met haaranalyse en advies of een TrichoTest of haarbehandeling zinvol is, en uitleg over de test.

De TrichoTest wordt zoals de meeste DNA testen afgenomen met een speeksel swab. Hierbij wordt met een wattenstaafje langs je tong en wangslijmvlies gewreven. Dit is snel en pijnloos.

Er wordt een medische vragenlijst ingevuld en je geeft toestemming om je DNA te laten onderzoeken en te verwerken.

We versturen de swab aangetekend naar het Tricho laboratorium in Barcelona, en enkele weken later ontvang je de uitslag en bespreken we de resultaten.
Op basis van deze uitslag kun je starten met jouw persoonlijke aanpak op basis van jouw DNA.

Wat zij de kosten?

Het hele traject van consultatie, het afnemen van de DNA test, het bespreken van de resultaten en het hieruit volgende advies qua aanpak kost €450. Het voorschrijven van recepten voor aanbevolen medicatie is bij de prijs inbegrepen.

Wil je meer weten, bekijk dan hier de brochure.
Met de juiste adviezen kun je het haarverlies afremmen of zelfs stoppen.
Je krijgt gezondere haren, die beter bestand zijn tegen hormonaal haarverlies.
Haren, die in een slaapfase zaten kunnen weer terugkomen en zichtbaar worden.
Je zorgt voor de juiste voedingsstoffen waar de haren uit zijn opgebouwd.
Je maakt haarwortels sterker en geschikt voor een eventuele haartransplantatie.
Je krijgt haren met een grotere diameter (dikkere haren).
Goedgekeurd door Olivier Roderik 
COSMETISCH ARTS

Olivier Roderik is een ervaren cosmetisch arts die sinds eind 2016 zijn eigen kliniek in Bloemendaal runt, waar persoonlijke aandacht en deskundigheid voorop staan. Hij heeft duizenden cliënten naar tevredenheid behandeld en biedt tijdens consulten eerlijk advies.

Plan een vrijblijvende consultatie

Bekijk de mogelijkheden en krijg professioneel advies.
Plan een afspraak
Openingstijden
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
08:00-18:00
08:00-18:00
08:00-18:00
08:00-18:00
08:00-18:00
Gesloten
Gesloten
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram