PRF - Platelet Rich Fibrin

EFFECTIEVE NIEUWE BEHANDELMETHODE TEGEN HAARUITVAL. ONTDEK HOE PRF UW HAARGROEI KAN VERBETEREN

Wat is PRF?

PRF staat voor Platelet-Rich Fibrin, oftewel plaatjesrijk fibrine. Deze geavanceerde behandelmethode is een tweede generatie autoloog bloedplasma behandeling, ofwel een doorontwikkeling van de meer bekende PRP (Platelet-Rich Plasma) behandeling.

Deze methode maakt gebruikt van de helende regeneratieve eigenschappen van de groeifactoren verkregen uit eigen bloed om de huid te verbeteren en verjongen. PRF en PRP zijn vergelijkbare concepten, maar hebben enkele belangrijke verschillen.

PRF versus PRP

In tegenstelling tot PRP, dat voornamelijk bestaat uit bloedplaatjes en een kleine hoeveelheid plasma, bevat PRF vanwege een langzamer centrifugeproces ook andere stoffen zoals witte bloedcellen en fibrine, een eiwit met een helende werking dat een essentiële rol speelt bij wondgenezing. De aanwezigheid van witte bloedcellen kunnen bijdragen aan het immuunsysteem en kan het genezingsproces bevorderen.

Deze extra componenten zorgen ervoor dat dit een rijker en geconcentreerder product is dan PRP, met een langdurigere afgifte van groeifactoren en cytokines, die de regeneratie van de huid stimuleren. Bovendien is PRF natuurlijker. Daar waar bij PRP een anti-coagulatiemiddel aan het plasma dient te worden toegevoegd zijn er bij PRF geen andere bewerkingen nodig.

Dit maakt behandelingen met plaatjesrijk fibrine doorgaans effectiever op het gebied van huidverbetering dan PRP.

Hoe werkt de PRF-behandeling?

PRF-behandelingen beginnen met het afnemen van een kleine hoeveelheid bloed van de patiënt, vergelijkbaar met een gewone bloedafname. Het bloed wordt vervolgens in een speciale centrifuge geplaatst en gecentrifugeerd om de verschillende componenten te separeren. Hiermee verkrijgt men een een gelachtige massa die rijk is aan bloedplaatjes, witte bloedcellen en fibrine. Deze laag wordt het PRF-concentraat genoemd en bevat belangrijke groeifactoren en cytokines.

Nadat het concentraat is geïsoleerd, wordt het voorzichtig geïnjecteerd in de hoofdhuid op de gebieden waar haaruitval optreedt. De PRF-oplossing stimuleert de slapende haarfollikels, verbetert de bloedcirculatie en bevordert de groei van nieuw en gezond haar.

De groeifactoren en cytokines in het concentraat fungeren als natuurlijke signaalmoleculen die communiceren met de cellen in de haarfollikels. Deze signalen bevorderen de overgang van de rustfase naar de groeifase van de haarcyclus. Dit resulteert in een toename van de haargroei, verdikking van bestaande haren en stimulatie van nieuwe haarfollikels.

Voordelen van PRF-behandelingen

Stimulatie van haargroei
De groeifactoren en cytokines in PRF stimuleren de slapende haarfollikels, wat resulteert in een vollere, dikkere en gezondere haardos.
Natuurlijke en veilige procedure
De behandeling maakt gebruik van de natuurlijke genezingskrachten van het lichaam en bevat geen synthetische stoffen. Aangezien het PRF-concentraat afkomstig is van het eigen bloed van de patiënt, is de kans op allergische reacties of bijwerkingen minimaal.
Verbetering van de bloedcirculatie
Plaatjesrijk fibrine bevordert de bloedcirculatie in de hoofdhuid, waardoor er meer voedingsstoffen en zuurstof naar de haarfollikels worden gebracht. Dit verbetert de conditie van de haarzakjes en bevordert een gezonde haargroei.
Versterking van bestaand haar
PRF kan bestaande haren versterken, waardoor ze minder vatbaar worden voor breuk en haaruitval. Dit kan resulteren in een vollere en dikkere haardos.
Minimale hersteltijd en ongemak
De behandelingen worden over het algemeen goed verdragen door patiënten en vereisen geen langdurig herstel. De meeste mensen kunnen direct na de behandeling hun dagelijkse activiteiten hervatten.
Langdurige resultaten
Hoewel individuele resultaten kunnen variëren, kunnen de effecten van PRF-behandelingen langdurig zijn. Veel cliënten ervaren geleidelijke verbeteringen in de haargroei en -kwaliteit gedurende meerdere maanden na de behandeling.

Voor & Na de behandeling

De behandeling

Een behandeling met PRF is geschikt voor mannen en vrouwen, en duurt doorgaans 30 minuten. Vervolgens kan men de dag hervatten zonder ongemak of specifieke nazorg. PRF behandelingen worden doorgaans ingezet middels een oplaadfase en een onderhoudsfase. Er wordt meestal begonnen met een oplaadfase bestaande uit 3 behandelingen met telkens een tussenpose van een maand. Vervolgens in de onderhoudsfase wordt een behandeling geadviseerd elke 6-12 maanden.

Indien je geïnteresseerd bent om haarverlies of uitdunnend haar aan te pakken, kan je een afspraak inplannen voor een consultatie om de mogelijke oplossingen wat nader te bespreken.
Goedgekeurd door Olivier Roderik 
COSMETISCH ARTS

Olivier Roderik is een ervaren cosmetisch arts die sinds eind 2016 zijn eigen kliniek in Bloemendaal runt, waar persoonlijke aandacht en deskundigheid voorop staan. Hij heeft duizenden cliënten naar tevredenheid behandeld en biedt tijdens consulten eerlijk advies.

Plan een vrijblijvende consultatie

Bekijk de mogelijkheden en krijg professioneel advies.
Plan een afspraak
Openingstijden
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
08:00-18:00
08:00-18:00
08:00-18:00
08:00-18:00
08:00-18:00
Gesloten
Gesloten
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram