PRF - Platelet-Rich Fibrin

100% NATUURLIJKE HUIDVERJONGING EN COLLAGEENSTIMULATIE

Wat is PRF?

PRF staat voor Platelet-Rich Fibrin, oftewel plaatjesrijk fibrine.

Deze geavanceerde behandelmethode is een tweede generatie autoloog bloedplasma behandeling, ofwel een doorontwikkeling van de meer bekende PRP (Platelet-Rich Plasma) behandeling.

Deze methode maakt gebruikt van de helende regeneratieve eigenschappen van de groeifactoren verkregen uit eigen bloed om de huid te verbeteren en verjongen.

PRF en PRP zijn vergelijkbare concepten, maar hebben enkele belangrijke verschillen.

PRF versus PRP

In tegenstelling tot PRP, dat voornamelijk bestaat uit bloedplaatjes en een kleine hoeveelheid plasma, bevat PRF vanwege een langzamer centrifugeproces ook andere stoffen zoals witte bloedcellen en fibrine, een eiwit met een helende werking dat een essentiële rol speelt bij wondgenezing. De aanwezigheid van witte bloedcellen kunnen bijdragen aan het immuunsysteem en kan het genezingsproces bevorderen.

Deze extra componenten zorgen ervoor dat dit een rijker en geconcentreerder product is dan PRP, met een langdurigere afgifte van groeifactoren en cytokines, die de regeneratie van de huid stimuleren. Bovendien is PRF natuurlijker. Daar waar bij PRP een anti-coagulatiemiddel aan het plasma dient te worden toegevoegd zijn er bij PRF geen andere bewerkingen nodig.

Dit maakt behandelingen met plaatjesrijk fibrine doorgaans effectiever op het gebied van huidverbetering dan PRP.

Hoe werkt de PRF-behandeling?

PRF-behandelingen beginnen met het afnemen van een kleine hoeveelheid bloed van de patiënt, vergelijkbaar met een gewone bloedafname. Dit buisje bloed wordt vervolgens in een speciale centrifuge geplaatst en gecentrifugeerd om de verschillende componenten te separeren. Hiermee verkrijgt men een gelachtige massa die rijk is aan bloedplaatjes, witte bloedcellen en fibrine. Deze laag wordt het PRF-concentraat genoemd en bevat belangrijke groeifactoren en cytokines.
Nadat het concentraat is geïsoleerd, zijn er geen verdere bewerkingen of toevoegingen nodig alvorens het kan worden geïnjecteerd. Het is dus 100% natuurlijk en lichaamseigen.

De verkregen oplossing stimuleert huidverbetering, en hoewel het eigenlijk overal gebruikt kan worden, is het vooral effectief in het gebied onder de ogen.
Het gebied onder de ogen is een lastig te behandelen gebied.

Donkere holtes, verkleuringen en wallen zijn zogenaamde probleemgebieden. PRP wordt al jaren gebruikt in dit gebied, maar PRF laat hier betere resultaten zien. De langdurigere afgifte van groeifactoren resulteert in een betere regeneratie van collageen, elastine en doorbloeding.
Het verdikt de huid onder de ogen
Vermindering van fijne lijntjes en rimpels
Verbetert kleur en gaat verkleuring tegen
Vult verloren volume aan
PRF behandelingen kunnen gecombineerd worden met andere behandelingen waaronder hyaluronzuurfillers. Naast gezichtsbehandelingen wordt het veelvuldig gebruikt als behandeling tegen haarverlies.

Voordelen van PRF-behandelingen

Natuurlijke regeneratie
PRF maakt gebruik van de natuurlijke genezende eigenschappen van bloedplaatjes en groeifactoren om de huid te regenereren, waardoor het een veilige en natuurlijke optie is voor huidverbetering.
Collageenstimulatie
De behandeling stimuleert de productie van collageen, een eiwit dat verantwoordelijk is voor de stevigheid en elasticiteit van de huid. Dit helpt bij het verminderen van fijne lijntjes, rimpels en het verbeteren van de huidtextuur.
Verbeterde huidelasticiteit
Door de collageenproductie te stimuleren, helpt PRF de huid steviger en elastischer te maken, waardoor een jeugdiger uiterlijk ontstaat.
Verbeterde huidskleur en -toon
Het bevordert de regeneratie van huidcellen en verbetert de bloedtoevoer naar de huid, waardoor een gezondere huidskleur en -toon ontstaan.
Goedgekeurd door Olivier Roderik 
COSMETISCH ARTS

Olivier Roderik is een ervaren cosmetisch arts die sinds eind 2016 zijn eigen kliniek in Bloemendaal runt, waar persoonlijke aandacht en deskundigheid voorop staan. Hij heeft duizenden cliënten naar tevredenheid behandeld en biedt tijdens consulten eerlijk advies.

Plan een vrijblijvende consultatie

Bekijk de mogelijkheden en krijg professioneel advies.
Plan een afspraak
Openingstijden
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
08:00-18:00
08:00-18:00
08:00-18:00
08:00-18:00
08:00-18:00
Gesloten
Gesloten
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram